Visma Bouwsoft blog

Hoe kies je de juiste bouwsoftware?

Geschreven door Iris Demaecker | 09 oktober 2024

De juiste bouwsoftware op maat van jouw bedrijf kiezen... Je wilt als bouwprofessional je administratie stroomlijnen en bent daarvoor op zoek naar een geschikt softwarepakket. Hoe kies je een bouwsoftware op maat van je bedrijf? Heb je nood aan een CRM-pakket of toch een volwaardig ERP-pakket? Met onze tips kies je moeiteloos de juiste software voor jouw bouwbedrijf.

Bepaal de nodige functionaliteiten

Er bestaan heel wat softwareoplossingen voor de bouw om je administratie te digitaliseren. Een weloverwogen keuze maken is daarom niet altijd eenvoudig. Onze tip? Bepaal eerst welke functionaliteiten essentieel zijn voor je bedrijf.

Denk hierbij ook na over welke functionaliteiten je vandaag nodig hebt en welke je in de toekomst wil integreren in de bouwsoftware. Zo moet je geen nodeloos complex systeem implementeren en heb je als bedrijf een duidelijk stappenplan.

Ga voor modulaire bouwsoftware

Je bedrijf evolueert continu en je noden voor ondersteuning dus ook. De Visma Bouwsoft all-in-one administratiesoftware speelt hier handig op in met zijn modulaire opzet. Ga je als bouwprofessional in eerste instantie met de basisversie aan de slag, dan kan je op een later tijdstip deze software voor de bouw heel makkelijk uitbreiden met bijkomende modules. Zo betaal je steeds enkel voor de functionaliteiten die je effectief gebruikt.

Vraag een demo aan

Twijfel je of een bepaald ERP-pakket wel helemaal past bij de noden van je bedrijf? Een gedetailleerde demo helpt om de finale knoop door te hakken. Tijdens de demo komen al je vragen ruimschoots aan bod en krijg je een helder beeld van de meerwaarde van deze specifieke bouwsoftware voor je business. Betrek je collega’s in de demo, zodat zij een eerste voeling krijgen met de nieuwe tool.


Integreer bestaande tools

Met de overstap naar een ERP-pakket worden mogelijks een aantal bestaande tools overbodig. Andere, zoals je boekhoudpakket of tekenprogramma, blijven relevant. Maak vooraf een duidelijk overzicht van wat het ERP-pakket vervangt en wat niet.

Wist je trouwens dat Bouwsoft tal van koppelingen met externe softwarepakketten en heeft? Zo haal je meer uit je all-in-one administratiesoftware en kan je de vertrouwde oplossingen blijven inzetten in je bedrijf. Denk aan koppelingen zoals track-and-tracesystemen, boekhoudsoftware en databanken zoals Companyweb. Daarnaast koppelt Bouwsoft ook met meer dan 20 leveranciers zoals Apok, Defrancq, Deschacht en Verhelst waardoor gebruikers sneller offertes kunnen opmaken met up-to-date prijzen.

 

Luister bij concullega's

Tot slot. Leg je oor eens te luister bij concullega's uit de branche. Zij kunnen je wellicht tal van info geven over hun ervaring met facturatiesoftware. Met welk facturatiepakket werken zij en waarom hebben zij net voor een specifiek ERP-pakket gekozen.