Bedrijfswagen inrichting

Het inrichten van je bedrijfswagens

Bedrijfswageninrichting 

Of je nu de zaakvoerder bent van een klein bedrijf in de bouw, of je bent de zaakvoerder van een middelgrote onderneming.
Je bedrijfswagen(s) & camionette(s) moeten op de meest efficiënt mogelijke manier ingericht worden.

Zowel jij, als jouw werknemers, zullen hier de vruchten van plukken. Laten we van start gaan!

Je hebt je bedrijfswagen gekocht en moet hem nu customizen zodat hij volledig voldoet aan jouw wensen en eisen. Bedrijfswageninrichting van A-Z.

De binneninrichting van je bedrijfswagen

Bedrijfswageninrichting binnenin
Bij de binneninrichting van je bedrijfswagen(s) is het van belang dat de elementen van het systeem licht in gewicht zijn maar wel een maximum aan sterkte bezitten. Iedere onnodige kilo gewicht kost namelijk extra brandstof. De binneninrichting moet tegen veel bestand zijn in de bouwsector. Je materiaal moet op een efficiënte manier opgeborgen en bevestigd kunnen worden. Het materiaal mag niet zomaar rondslingeren want dat zou schade aan de machines kunnen betekenen. De binneninrichting zelf bestaat idealiter uit krasvast materiaal en is eenvoudig om te poetsen.

Je hebt standaard systemen waarin de keuzemogelijkheid beperkt is en je hebt systemen waarbij je jouw inrichting volledig zelf kiest.

Voldoet een standaard systeem aan jouw eisen? Top!

Heb je toch nog aan iets specifieker maar vind je het moeilijk om tot die bepaalde structuur te komen qua inrichting? Contacteer dan een firma die er samen met jou over nadenkt om je bedrijfswagen zo efficiënt mogelijk in te richten.

Legborden, schuiven, ophangsystemen, kofferhouders, gereedschapshouders, kabelhouders, sorteerbakken voor in de schuiven etc.

Benadruk dat je in de bouwsector werkt want dan zal het bedrijf je hoogstwaarschijnlijk extra zijwandbekleding en vloerbescherming aanraden. Je wilt namelijk geen deuk in de zijpanelen van je bedrijfswagen. Met betrekking tot de vloer versteviging kan je er ook nog antislip aan toevoegen zodat je werknemers op een zo veilig mogelijk manier in en uit de camionette kunnen stappen.

De buiteninrichting van je bedrijfswagen

Bedrijfswageninrichting buitenkant Nu je een duidelijker beeld hebt over de binneninrichting, is het tijd om aan de buiteninrichting te denken. Aan de buitenkant van je bedrijfswagen kan je namelijk nog tal van functionele zaken toevoegen.

We raden het aan om een dakdrager te plaatsen. Ladders kan je daar handig op stockeren en gebruiken wanneer nodig.

In de bouwsector werken kan zeer belastend zijn voor je lichaam. Als zaakvoerder moet je je werknemers de mogelijkheid geven om die belasting tot een minimum terug te schroeven. Voeg daarom een ladderlaadsysteem toe aan de achterkant of zijkant van de bedrijfswagen(s) zodat ze zonder rugklachten de ladder kunnen laden en lossen. Bovendien is het ook een stuk veiliger.

Jij en jouw werknemers stappen per dag ettelijke keren in en uit de camionette. Bescherm daarom je bumper met een bumperpaneel. Die voorkomt bovendien ook schade wanneer materiaal van de dakdrager geschoven wordt.

De bedrijfswagen extra beveiligen voor op de baan kan dankzij sidebars, push- en rearbars. Het is uiteraard niet de bedoeling dat jij of jouw werknemers de camionette beschadigen, maar het is sneller gebeurd dan je denkt. Beter je voorzorgen nemen.

Ook bij de buiteninrichting zal je de kwaliteit goed in het oog moeten houden. Een dakdrager moet namelijk heel robuust zijn, vervaardigd uit aluminium, (gepoederlakt) staal of rvs.

Net zoals bij de binneninrichting zal je hier ook de keuze hebben uit standaard formaten of uit op maat gemaakte formaten.

Schakel dan nog een bedrijf in die belettering doet om jouw logo mooi en duidelijk zichtbaar op jouw bedrijfswagen(s) te plakken.

Wil je dat het totaalplaatje gedaan wordt door 1 firma? Die zijn er tegenwoordig ook! Bedrijven die de totaalinrichting van jouw bedrijfswagen op zich nemen, inclusief de belettering.

Je kan nu de baan op! Succes!