Accountant-cropped

Koppelingen boekhoudpakketten

Bouwsoft kan gekoppeld worden met heel wat verschillende boekhoudsoftware.

Wij bieden twee soorten koppelingen aan:

- Koppelingen die zowel aankoopfacturen en leveranciers alsook verkoopfacturen en klanten synchroniseren
- koppelingen die enkel verkoopfacturen en klanten synchroniseren.

Het leggen van een koppeling tussen Bouwsoft en jouw boekhoudsoftware betekent voor jou een aantal voordelen:

 1. Je dient geen 2x de facturen in te boeken
 2. Je betaalt minder aan jouw boekhoudkantoor
 3. Geen over en weer gezeul met jouw mappen met aan-/ verkoopfacturen
 4. Jouw administratie is steeds toegankelijk en ter plaatse.

 

A. Koppelen van aan- en verkoopfacturen

Deze koppelingen synchroniseren de aankoopfacturen en leveranciers die je ingaf in jouw boekhoudsoftware met Bouwsoft en de verkoopfacturen en klanten uit Bouwsoft met het boekhoudpakket.

Hiervoor bieden we 3 mogelijke koppelingen:

1) Billit

Billit

 • We kunnen koppelen met alle pakketten die Billit ondersteunt.
  Dit zijn op vandaag:
  Admisol, Adsolut, Accowin, Sage BOB50, Briljant Account, BoCount Dynamics, ConXion B-Wise, Expert/M Plus, Exact Online, Exact ProAcc, IllicoSoft, INAC, Octopus, OfficeM (IntraDev), Popsy (Allegro), SilvaSoft, Sobec, TopACCOUNT, Unit4 (Venice), Unit4 Multiverse, VERO-Count, Visual Books, Wings, Winbooks, Yuki, Zensoft (Trustteam), ROX-E.NET.
  Je vindt een overzicht van de mogelijkheden per boekhoudsoftware terug op volgende link: https://billit.be/nl/accountants/
 • Billit linkt zowel verkoopfacturen uit Bouwsoft met de boekhouding, als aankoopfacturen uit het boekhoudpakket met Bouwsoft.
 • Jij of jouw boekhouder dient hiervoor over één van de boekhoudpakketten te beschikken die Billit ondersteunt.
 • Verder is het noodzakelijk om klant te zijn bij Billit. Indien jouw boekhouder klant is bij BIllit is dit ook voldoende. 
 • Indien je graag wilt koppelen met Billit dien je hun connect licentie aan te kopen. Laat ons dit zeker ook weten want als partner kunnen wij deze koppeling (connect licentie) aanbieden aan een veel scherpere prijs (€ 99 / jaar met een maximum van 200 facturen per maand aankopen + verkopen). Wij raden je aan om eerst een demoversie aan te vragen. Als je overtuigd bent en je wenst de connect licentie aan te kopen, stuur ons dan een mailtje op info@bouwsoft.com. Dan doen wij het nodige voor jou om deze licentie aan het tarief van €99 te voorzien.
 • Wil je meer dan 200 facturen per maand koppelen? Neem dan contact op met Billit voor de kostprijs.
 • Verder dien je ook de koppeling tussen Bouwsoft en Billit aan te kopen. Deze vind je in onze webshop onder de categorie ‘koppelingen’: Billit.

2) Linken met Exact Online

Sofatech-Exact

 • Onze softwarepartner ‘Sofatech’ linkt zowel aankoop- als verkoopfacturen met Bouwsoft voor het boekhoudpakket Exact Online. Meer info vind je op volgende pagina: https://www.sofatech.be/onze-services/we-link-it.
 • In Exact Online kan je de ingeboekte aankoopfacturen steeds (geheel of gedeeltelijk) toewijzen aan Bouwsoft Projecten zodat deze na het overbrengen ook onmiddellijk op de juiste nacalculatie geboekt staan.
 • Je dient hiervoor over het boekhoudpakket Exact Online te beschikken. Heb je dit nog niet aangekocht? Dan kan dit bij Sofatech, zij bieden een zeer correcte service.
 • De koppeling tussen Sofatech en Bouwsoft dien je ook bij Sofatech te bestellen.

3) Linken met BOB50 van Sage

Sofatech-Bob50

 • Het is mogelijk om zowel de aankoop- als verkoopfacturen van BOB50 met Bouwsoft te linken. Bouwsoft heeft deze link samen met BOB50 ontwikkeld. Het is tevens onze softwarepartner ‘Sofatech’ die BOB50 verdeelt.
 • Ook de betalingen afgepunt in BOB50 krijgen doorstroming naar het financiële luik van Bouwsoft en dit voor zowel de aankoop- als de verkoopzijde.
 • Je dient hiervoor over het boekhoudpakket BOB50 te beschikken. Heb je BOB50 nog niet aangekocht? Dan kan dit bij onze partner Sofatech, zij bieden ook voor deze koppeling een zeer correcte service.
 • De koppeling tussen BOB50 en Bouwsoft kun je rechtstreeks aankopen in onze webshop onder de categorie ‘koppelingen’: BOB50.

 

B. Koppelen van enkel verkoopfacturen

Deze koppelingen  synchroniseren enkel de verkoopfacturen uit Bouwsoft met jouw boekhoudsoftware.

Voor deze optie hebben wij één partner:

1) Codabox

Codabox

 • Bouwsoft koppelt tevens met alle boekhoudsoftware die Codabox ondersteunt. Je vindt deze terug op volgende link: https://www.codabox.com/software-verbonden-diensten/.
 • Het is enkel mogelijk om verkoopfacturen te synchroniseren via Codabox.
 • Jij of jouw boekhouder dient hiervoor over één van de boekhoudpakketten te beschikken die Codabox ondersteunt.
 • Verder is het noodzakelijk om klant te zijn bij Codabox. Indien jouw boekhouder klant is bij codabox is dit ook voldoende, indien je zelf de boekhouding doet zul je ook klant moeten worden bij codabox.
 • De koppeling tussen Codabox en Bouwsoft kunt je aankopen in onze webshop onder de categorie ‘koppelingen’: Codabox.

 

Benieuwd of jouw boekhoudpakket kan koppelen met Bouwsoft?Bij Exact Online en Sage Bob is het al snel duidelijk dat dit mogelijk is. Heb je een ander pakket? Dan kijk je best op Billit of bij Codabox.

 

C. Afpunten van betalingen

Geen zin om telkens manueel de betalingen af te punten van je aan- en verkoopfacturen? Met de module ‘import’ kan je eenvoudig de digitale bankrekeninguittreksels (CODA) verwerken in Bouwsoft.

 • De import van coda kan je aankopen in onze webshop onder de categorie ‘koppelingen’: Import CODA-bestanden bank
 • Het is ook noodzakelijk om jouw CODA bestanden aan te vragen bij jouw bank.

Heb je meer vragen over één van de koppelingen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons op 050 45 40 80 ! We helpen je graag verder.

Logos