Testo koppeling

Koppel Bouwsoft aan Testo en haal meer uit je digitale tools

Visma Bouwsoft streeft ernaar je het werk zo makkelijk mogelijk te maken door je administratie te vereenvoudigen en te automatiseren. Daarom breiden we sinds dit jaar onze koppeling met Testo, gekend om zijn toonaangevende meettechnologie, verder uit. Dankzij deze unieke koppeling haal jij meer uit je tools en kan je focussen op wat echt telt.

De wetgeving verplicht installateurs tot heel wat administratiewerk. Het creëren van verbrandingsattesten volgens de regelgeving van de verschillende gewesten leidt tot heel wat extra administratiewerk. De koppeling tussen Bouwsoft en Testo Proheat zorgt voor een vereenvoudiging en versnelling van installatie en onderhouden van verwarmingstoestellen.

 

Wat biedt Testo?

Testo biedt als toonaangevende producent van draagbare en stationaire meetinstrumenten meetoplossingen aan voor een brede waaier van toepassingen: van rookgasanalyse en controle van binnenklimaat over voedselveiligheid en koeling tot airconditioning en controle van de binnenlucht. Hierbij worden temperatuur, luchtvochtigheid en luchtstroom opgespoord en gedocumenteerd.

Wat was al mogelijk vanuit Bouwsoft?

Tot nu liet Bouwsoft toe de gegevens van klanten en hun apparaten naar Testo te sturen. Dit doe je vanuit de beheersfiche van een specifieke klant. De apparaatgegevens synchroniseer je op basis van digitale werkbonnen. Zo kan je als installateur onmiddellijk een meting starten op een apparaat bij je klant.

Wat is nieuw?

Nu werkt de koppeling in 2 richtingen. Het is dus mogelijk om vanuit Testo informatie terug te sturen naar Bouwsoft. Daarvoor is een nieuwe knop ‘Testo sync’ toegevoegd op de overzichtspagina van de beheersfiches.

Met een druk op die knop krijg je een handig overzicht van alle nieuwe wijzigingen in Testo. Je bepaalt zelf welke gegevens je overbrengt naar Bouwsoft. Voerde je een meting uit in Testo bij een nieuwe klant, dan haal je met 1 klik de klant, zijn apparaatinformatie, inclusief onderhoudsdata, en de attesten binnen in Bouwsoft.

Welke gegevens synchroniseren?

Vanuit Testo laad je klanten, apparaten en attesten in Bouwsoft op. Dit laat je toe om:

  • nieuwe klanten uit Testo als nieuwe relatietype klanten aan te maken in Bouwsoft
  • voor elk apparaat van de klant een project te creëren
  • per apparaat (binnen het project) een nieuwe beheersfiche op te zetten
  • de datums van het laatste en volgende onderhoud te synchroniseren
  • attesten automatisch op te laden naar het dossier van de beheersfiche

TestoSynckleinNL-1

Waarom kiezen voor Visma Bouwsoft?

Onze koppeling met Testo is uniek op de markt. De meeste tools sturen alleen informatie naar Testo en niet omgekeerd. Bovendien blijft die info meestal beperkt tot de klantgegevens. Met onze oplossing zetten we een stap verder in de digitalisering van je werk. Zo wint je team tijd en maakt het echt een verschil bij je klanten.

Als installateur zijn wij enorm tevreden over de koppeling tussen Bouwsoft en Testo. Hierdoor kunnen we onze administratie nog meer vereenvoudigen en automatiseren. Door de tweerichtingskoppeling kunnen we makkelijk klanten, apparaten en attesten uitwisselen tussen beide tools. Hierdoor besparen we nog meer tijd en zijn onze klantendossiers altijd up-to-date. 

Thomas Goossens - Brutho Technics
 Heb je interesse? Vraag een gratis demo aan.