ERP of CRM

Is Visma Bouwsoft een CRM- of ERP-Systeem?

Of je nu bouwprofessional, installateur, tuinprofessional of architect bent, je activiteiten brengen dagelijks heel wat admin met zich mee. Van het registeren van klantgegevens over het inplannen van opdrachten tot het bijhouden van gepresteerde werkuren. De all-in-one administratiesoftware van Bouwsoft brengt al deze processen, inclusief je CRM-data, moeiteloos samen in een gebruiksvriendelijk, modulair ERP-pakket.

 

Bouwsoft: all-in-one administratiesoftware

Een CRM-systeem – kort voor Customer Relationship Management – laat je toe de gegevens van klanten en prospecten in 1 handige tool bij te houden. Zo registreer je voor elke klant dezelfde soort informatie op 1 centrale plek. Bijkomend kan je activiteiten en interacties registreren, zoals telefoongesprekken en e-mails, en ook de volgende stappen die je wil nemen in je verkoopproces.

Wat is een ERP-systeem?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Met een ERP-programma beheer je eenvoudig de dagelijkse activiteiten binnen je bedrijf. Een ERP-systeem automatiseert en koppelt namelijk de belangrijkste bedrijfsprocessen, waardoor gegevens onderling snel en correct uitgewisseld worden. Met een ERP-pakket:

  • verhoog je de efficiëntie binnen je zaak
  • verlaag je de foutenmarge
  • vereenvoudig je je administratie

visma_bouwsoft_devices_nv2

Bouwsoft: jouw all-in-one ERP-pakket

Bouwsoft is een all-in-one administratiesoftware die de voordelen van een klassiek ERP-pakket combineert met het gemak van online werken. De software werd specifiek ontwikkeld om het administratieproces van bouwprofessionals, tuinaannemers, installateurs en architecten te vereenvoudigen en versnellen. Met ons gebruiksvriendelijke ERP-pakket voer je jouw volledige administratie uit, van het eerste klantcontact tot de laatste factuur.

Bovendien geniet je met de module ‘Prospectie’ van de voordelen van een CRM-pakket in dezelfde online tool. Zo heb je op elk moment toegang tot alle relevante data van jouw klant of prospect. Zelfs als je veel de baan op bent, want door de Visma Bouwsoft-app heb je je administratie altijd bij de hand. Bouwsoft is dus een ERP-systeem met de functionaliteiten van een CRM-pakket.

Daarnaast koppelt Bouwsoft met tal van leveranciers, zoals Verhelst, Facq, Desco en Trilec, waardoor je prijslijsten steeds up-to-date zijn en je nog sneller correcte offertes en facturen aanmaakt.

Boost je zaak met Bouwsoft

Eenvoudig factureren, een planning die steeds op punt staat en je toch focussen op je kernactiviteiten? Bouwsoft is je ultieme partner voor een vlot draaiende zaak. Door de modulaire opbouw groeit ons ERP-programma mee met je bedrijf. In Bouwsoft integreer je moeiteloos al je processen: offertes, facturen, nacalculatie, planning, tijdregistratie, digitale werkbonnen, afpunten van betalingen, automatische betalingsherinneringen, koppeling met je boekhoudprogramma, stockbeheer, prospectie en nog veel meer. Wist je trouwens dat onze lesgevers je persoonlijk begeleiden en dat je elke werkdag bij onze helpdesk terechtkan met je vragen?

De voordelen van Bouwsoft?
  • Modulair systeem: je betaalt enkel de modules die je nodig hebt.
  • Werk tot 3 keer
  • Tal van integraties: geconnecteerd met jouw partners en leveranciers.
  • Altijd bij de hand waar je ook bent: op je desktop, tablet of smartphone.
  • Uitstekende service na verkoop: opleidingen op maat, helpdesk, …

Vertrouw op Bouwsoft voor een correcte en efficiënte administratie, die niet nodeloos veel tijd in beslag neemt. Benieuwd naar alle functies van Bouwsoft? Wil je graag weten wat Bouwsoft voor jouw onderneming kan betekenen? Vraag snel jouw gratis demo aan!